- Светосавско Звонце - https://zvonce.spc.rs -

Божићно даривање деци

[1]У ове дане када прослављамо долазак Богомладенца Христа, посебна пажња се обраћа на наше најмлађе – децу. При нашим храмовима организује се низ догађаја посвећених божићним радостима у којима су главни актери они за које је и сам Господ рекао ”да је таквих Царство Небеско”.

Да дечији осмеси пуни радости и љубави, могу оплеменити сваки трен нашег живота, били смо сведоци и на догађају који је организован 5. јануара 2017. године у крипти храма Светог Саве, под називом: ”У сусрет Рождеству – божићно даривање деци”. Овај догађај су са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, заједнички организовали: Верско добротворно старатељство Архиепископије београдско-карловачке, Светосавско звонце, Хуманитарна организација из Чикага „Наши Срби – Our Serbs“ на челу са председницом гђом Кети Фенслоу, Коло српских сестара, Народна банка Србије, Задужбина манастира Хиландара и Међународна православна хуманитарна организација из Америке.

[2] [3] [4] [5] [6] [7]

У крипти Храма пред сам почетак програма манифестације, окупило преко 600 деце међу којима су били: деца штићеници Дома у Звечанској, деца из вишедетних породица и деца корисника Црквених народних кухиња.

На почетку свечаности, патријарх Иринеј се обратио деци и родитељима пригодним речима, пожелевши им да у здрављу дочекају најрадоснији хришћански празник.

Потом је наступио дечји хор Патријаршије СПЦ ”Звонце”, који је обрадовао малишане божићним песмама: ”Анђели певају” и ”То се Господ уселио у те”. Програм је настављен луткарском представом Светосавског звонца: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”.

Након завршетка уметничког дела програма, приступило се подели божићних пакетића присутној деци. Пакетиће су поред Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, деци делили и: Преосвећени Владика топлички Господин Арсеније, уметници Лена Ковачевић и Дивна Љубојевић, затим Никола Дробњаковић и Јелена Гавриловић.

[8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21]