;

Звонцетова изложба дечјих радова у Темишвару

Датум : 05.03.2017.

У Прву недељу Часног поста – Недељу Православља, Звонцетова поставка дечјих ликовних радова, посвећена светињама Косова и Метохије, обогатила је прославу ове недеље – ”Недеље праве вере” – када се сећамо и молитвено прослављамо васпостављање поштовања икона 843. године, за време Византијске царице Теодоре и Цариградског патријарха Методија после дугог гоњења икона у 8. и 9. веку.

Након Свете архијерејске Литургије у Саборном храму у Темишвару, којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ администратор темишварски Господин Лукијан уз саслужење свештенства и монаштва, у 13. часова у Свечаној сали Епископске резиденције отворена је изложба Светосавског звонца. Сам догађај увеличао је и својим појањем хор Саборне цркве уз присуство многобројног верног народа и званица.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више