;

Звонцетова академија у Патријаршији

Датум : 30.01.2016.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја већ пету годину заредом Светосавско звонце је одржало Светосавску академију. Поред Свјатјејшег овом догађају присуствовао је и Епископ топлички и Викар Његове светости господин Арсеније. Специјални гост ове манифестације био је и председник Градске општине Палилула Стојан Николић са којом Светосавско звонце као званично гласило СПЦ за децу има вишегодишњу и веома плодоносну сарадњу.

У Патријаршијској свечаној сали испуњену грајом и осмесима окупило се преко сто педесет малишана и њихових родитеља који су запослени у Патријаршији СПЦ, Богословском факултету, Радију ”Слово Љубве”, Телевизији ”Храм”, Архиепископији београдско-карловачкој. Са речима добродошлице свим присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев. Програм је отворен наступом хора Звонца који чине ђаци ОШ ”Бошко Павковљевић Пинки” из Старе Пазове, а који води диригент Владана Бзовски, композицијом: ”Востани Сербије”. Након тога премијерно је приказана прва епизода Звонцетове цртане серије ”Дедино благо”, која се ради по сценарију ђакона Ненада и Анастасије Илић, а у режији Марка Караџића, чије ће емитовање бити на Звонцетовој дечијој интернет телевизији: ”Тв Звонце”. Звонцетов хор је затим извео композиције:”Расти расти” и ”Црвен цвете”, а онда је презентован пројекат Звонца на Крфу: ”Стопама наших предака”. Кроз екранизовану химну овог пројекта: ”Осети Видо” и њено уживо извођење хора Звонца додатно је дочаран дух Крфа и боравка наше талентоване деце на овом грчком острву.

Академија је завршена Звонцетовом луткарском представом: ”Свети Сава и животиње које су ишле у Јерусалим”, рађена по тексту вероучитеља Лазара Николића у режији Јована Љубеновића, коју су одиграли глумци-аниматори Борко Сарић и Даница Тодоровић.

На самом крају пригодном беседом говорећи о Светом Сави и Немањићима, обратио се Његова Светост Патријарх Иринеј.

Као и сваке године до сад Свјатјејши је свој присутној деци поделио Звонцетове Светосавске пакетиће који су спремљени уз подршку Градске општине Палилула.

Снимак Звонцетове академије

 

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више