;

Звонце у ”Свратишту”

Датум : 30.01.2012.

Ових хладних зимских дана Светосавско звонце је уз помоћ својих пријатеља сакупило одређену количину топле одеће коју је испоручило Дечјем свратишту у Београду.
Ово Свратиште је намењено деци улице који немају кров над главом и којима је, поготово у зимским данима, ова установа једини спас. Место где могу да преспавају, да се угреју и окрепе. Свратиште води Центар за интеграцију младих, а од 2008. године налази се у просторијама које им је доделио Центар за социјални рад града Београда, на Звездари у улици Крфској бр. 7а. Радно време Свратишта је 24 сата, 7 дана у недељи. У Свратиште дневно долази око 30 најугроженијих малишана, а преко зиме их се окупи и до 70.

Светосавско звонце ће се и убудуће, као и много пута до сада, трудити да када год је у могућности заједно са својим читаоцима, помогне овој дечјој установи у реализацији хуманог дела којим се баве.


Центар за интеграцију младих

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више