;

Звонце у Соко граду

Датум : 24.07.2012.

С благословом и на позив Његовог Преосвештенства Епископа шабачког Господина Лаврентија, Светосавско звонце је гостовало на овогодишњој МОБИ која се по 12. пут одржава у манастиру Светог владике Николаја Српског на Соко граду. Пред овогодишњим учесницима МОБЕ из Републике српске, Косова и Метохије, Македоније, Енглеске, Америке, Звонце се представило монодрамом: ”Мали час историје – Ми смо њихови потомци” у извођењу Првака нашег националног театра, драмског уметника господина Тихомира Арсића. Након ове едукативне монодраме, присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, са пуно љубави представила је часопис, који заједно са својим сарадницима припрема за сву српску децу, а и одрасле широм планете, настављајући вишедеценијску традицију његовог постојања и следујући светле примере својих претходника од којих је један био и садашњи епископ шабачки господин Лаврентије. Током извођења програма у препуној сали овог манастириског комплекса присутна омладина је одушевљено неколико пута громогласним и дугим аплаузима прекидала господина Тихомира Арсића, госпођу Радмилу Мишев и Димитрија Стикића.

Редакција Светосавског звонца се најтполије захваљује домаћину, свештенику Зорану Ристивојевићу, као и госпођи Зорици Зец, организатору културних програма у току МОБЕ.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више