;

Звонце прави цртане филмове за најмлађе

Датум : 11.10.2015.

Светосавско звонце вредно ради на новом пројекту. Заједно са групом аниматора по сценарију ђакона Ненада и ђаконисе Анастасије Илић, спрема цртани филмски серијал у ком главну улогу имају деда и његови унуци.

Деда је нетипични старац од старог кова јуродивих хришћана, Богом и због Бога ћушнутих у прикрајак, а уствари – мудраца. Године му је немогуће одредити. Изгледа младолико, повремено џогира и бави се другим физичким активностима, разуме нијансе савремених догађаја, а с друге стране – и по ономе шта прича и како живи и како му изгледа соба – рекло би се да има сто година. Кад не чита или не ради нешто, деда озарен просто ужива у животу. Рекло би се да се тада са захвалношћу моли Богу.

Бављење децом, својим унуцима Душаном, Вукашином и Даницом, доживљава као једну од својих служби. У време кад је машта деце угрожена хиперпродукцијом телевизијске забаве и растућом атрактивношћу компјутерских игрица, он им враћа способност замишљања, размишљања и слободног процењивања.

Пре свега, деда је истински, ненаметљиви сведок Божији и чувар Божијих вредности.

Сви који прате мисионарски рад Светосавског звонца, ускоро ће бити у прилици да ексклузивно на дечијој телевизији ”Звонце” виде кратке исечке из пилот епизода овог цртаног анимираног серијала чији је радни назив: ”Деда и унуци”.

Тв Звонце: www.zvonce.rs

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више