;

Заједно за дечије осмехе

Датум : 01.12.2020.

Као и сваке године када нам се приближе радосни Светониколајевски и Божићни празници, Светосавско звонце традиционално учествује у харитативним акцијама посвећеним помоћи потребитим породицама и деци. Ове године нам је задовољство што смо део акције “Заједно за дечије осмехе” са знаменитом Фондацијом „Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић” која ће трајати два месеца: од почетка децембра 2020. године до краја јануара 2021. године.

Циљ акције је прикупљање финансијских средстава, слаткиша, играчки и школског прибора за прављење пакетића, затим набавка опреме за школе намењене деци у најсиромашнијим срединама на територији Србије (са посебним освртом и пажњом на Косово и Метохију) и Републикe Српскe.

Поред тога, покреће се и велика СМС акција са жељом да буде послато 100 000 порука на хуманитарни број 4334, који је за ове потребе уступила Фондација др. Данице Грујичић (цена хуманитарне поруке је 100 динара). Сва прикупљена средства биће искоришћена за подизање и обнову кућа угроженим вишедетним породицама на територији Републике и Републике Српске.

Акценат ове хуманитарне акције јесте човекољубље и активно укључивање у њену организацију и реализацију на терену младих и њихових школских и студентских организација, као што су већ то учинили:“Канцеларија за младе града Београда“, “Балкан топ стар”, “Удружење студената Републике Српске”, ХО “Српска солидарност” , “Метохија за младе”, Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”,Удружење ђака средњих школа Србије, Канцеларија за младе Града Чачка, Универзитетски центри у Србији и Републици Српској. Поред њих ту су и организације које делују на локалном нивоу на читавој територији Региона: “Локална Самоорганизација”, ”Коло Српских сестара”, итд.

Видљивост овог харитативног подухвата помаже и подржава и велики број јавних личности као што су уметници, музички аутори, спортски делатници: Жељко Васић, Лена Ковачевић, Мари Мари, Слободан Тркуља, Никола Роквић, Бојан Маровић, Лазар Марковић, Богдан Обрадовић и многи други …

Фондација ”Заједно за младе – проф. др Даница Грујичић”,

Ова Фондација је настала са циљем да се младим научницима, уметницима, спортистима и осталој талентованој деци из других области пружи подршка да се образују, остану да раде у својој земљи и постану најбољи у својим професијама. Њу је основала наш познати и истакнути неурохирург докторка професор Даница Грујичић, шеф катедре хирургије на Медицинском факултету у Београду, начелница Центра за онкологију клинике за неурохирургију Клиничког центра Србије. За свој досадањих рад је носилац неких од највиших државних одликовања, као што је управо недавно додељени Орден Карађорђеве Звезде II степена.

Преко 100 јавних личности и преко 100 професора и научника је подржало оснивање Фондације. Овај списак се свакодневно шири. Такође Фондација је добила подршку и остварила сарадњу са преко 25 факултета до сада и преко 100 средњих школа.

Она данас функционише на свих 5 Универзитета, а окосницу организације чине најбољи студенти са различитих факултета и свакодневно се шири по градовима широм Србије, а ускоро се очекује и покретање њеног рада на територији Републике Српске.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више