;

Важно je очување и унапређење мисионарске делатности Цркве

Датум : 04.07.2014.

У Патријаршији СПЦ, Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије, члан Светог Архијерејског Синода СПЦ задужен за рад Информативно-издавачке Установе, одржао је састанак са запосленима у овој установи. Састанку су присуствовали уредници и сарадници централних мисионарских гласила СПЦ: Православља, Теолошких погледа, Гласника, Православног мисионара, Светосавског звонца и Инфо-службе СПЦ .

Сагледавајући свеукупну ситуацију, након извештаја о раду сваког гласила понаособ, које су поднели главни и одговорни уредници са сарадницима, дошло се до закључка да је неопходно не само одржати него и даље развијати мисионарска гласила СПЦ. Митрополит Амфилохије је овом приликом посебно подвукао и неопходност подршке Цркве преко подручних дијецеза тј. свештенства, монаштва и вероучитеља како у институционалној сарадњи тако и у раду на терену, јер ће само кроз живу мисију и дела,  писана реч имати своју праву вредност и пуноћу поруке према онима којима је намењена. Такође, дошло се и до закључка да горе наведена гласила треба да развијају не само људске него и технолошке ресурсе како би  на одговарајући начин могли да преносе информације, а све у циљу правовременог информисања и едуковања јавности, следујући рећи Господње: ”Идите и начините све народе мојим ученицима крстећи их у име Оца и Сина и Духа Светога, држећи све ово што сам вам наложио и ево ја сам са Вама у све дане до свршетка света”.

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више