;

Васкршње заједничарење са децом Склоништа

Датум : 02.05.2021.

Радост празника Васкрсења Господњег, поделили смо са децом “Склоништа”. Са онима које је живот пожурио да одрасту раније и сагледају озбиљност живота пре него њихови вршњаци. Ови “мали људи” показали су колико је љубав безусловна, а жртва за ближњег важна као и праштање. Они су веселост душе као какав пламичак среће, пренели свима присутнима разгарајући њихове душе са речима захвалности за пажњу и посвећеност коју су осетили не само данас него свакога дана заједничарећи у Свратишту. Такође, нису заборавили ни све оне који су их се сетили у протеклих годину дана и слали им топлу одећу, обућу, школски прибор, играчке, храну. Овде су посебно истакли другу децу и њихову доброту.

Да је међу тим дародавцима било и много њихових вршњака можемо да посведочима и ми и сви наши сатрудници као што су Фондација “Заједно за младе др Даница Грујичић”, Канцеларије за младе Града Крагујевца, Сремске Митровице, Чачка и других преко 50 организација и удружења основаца, средњошколаца и студената широм Србије и Републике Српске који су дали свој значајан допринос у хуманитарној акцији “Заједно за дечије осмехе”.

Међу њима заиста смо доживели речи празника:

“Христос воскресе, радост донесе!”

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више