;

У храму Свете Петке у месту Карлсруе

Датум : 04.05.2014.

Након посете црквено-школским општинама у Фририхсхафену и Штутгарту, Светосавско звонце је обишло и нашу децу из парохије Карлсруешке. Сатрудништвом пароха Александра Шкорића и црквене управе, који окупљају и сабирају српски народ који живи у овом граду, заједно са живом црквом, украшава се и молитвени дом Калрсруешких Срба: Храм Свете Петке. Под крошњама стабала у центру великог парка где се налази храм, ова црквена заједница окупља се и расте заједно са својим најмађима.

Првог дана свог боравка Звонце је представило свој рад деци полазницима веронауке при овој парохији и њиховим родитељима. Одржан је и историјски час : ”Ми смо њихови потомци”.

Другог дана, делегација редакције часописа присуствовала је концерту хора Свети Јован Златоусти и часу веронауке који је држао прота Александар.

На крају ове посете, сагледавајући потребе развоја мисија цркве за децу, договорена је интезивнија сарадња редакције Светосавског звонца и ове парохије.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више