;

Талентована Марија Благојевић

Датум : 13.02.2020.

Да и данашњи српски род рађа добрим родом, сведок је и само Светосавско звонце и људи који су ангажовани у њему. Наиме, кроз мноштво комуникацијских пројеката, креативних конкурса, као и свакодневним приливом мноштва дечјих ликовних, литерарних, музичких и филмских радова, уочава се потреба тог младог света који расте, да се изрази и каже своје мишљење на одређене теме којима се заједнички бавимо. Једно од таквих знатижељних, вредних, талентованих и жедних нових знања јесте и гимназијалка Марија Благојевић из Александровца Жупског. Она се најпре истакла својим радом у Гимназији: ”Свети Трифун”, где су њена интересовања и посвећеност препознали педагози и наставници. Оно што је највише заокупљало њену пажњу јесте љубав према фотографији те је убрзио постала и фотограф – светлописац свих школских догађаја. Њени радови су је препоручили да буде један од актера пројекта ”Звонца” под називом: ”Стопама наших предака”, који се сваког лета одржава на Крфу. Након тога осваја и прву награду за фотографију као и трећу за литерарни рад на Звонцетовом креативном конкурсу: ”Колевка” и тиме себе препоручује за члана Школског центра ”Звонце”, који је посвећен раду са талентованим ђацима и развоју њихових даљих образовних интересовања. У међувремену од њених светлописа које је послала у редакцију Светосавског звонца, чак два су добила насловне стране. Желећи да је што више мотивише, редакција Звонца је ове године шаље на даље усавршавање у професионалну школу фотографије која почиње од марта месеца.

Да се добар глас далеко чује, потврдио је и данашњи позив уредништва градског програма РТВ ”Студио Б”, да у њиховом јутарњем програму ова млада жупљанка представи свој рад.

Прилог РТВ ”Студио Б”

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више