;

Светосавско звонце молитвено обележило своје Крсно име

Датум : 27.01.2016.

Светом архијерејском Литургијом, којом је началствовао Преосвећени Епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, у заветном храму српског народа: Спомен Храму Светог Саве на Врачару, молитвено је прослављен дан великог Просветитеља и духовног оца васцелог српства. Међу многобројним окупљеним светосавцима било је и Светосавско звонце заједно са својим читаоцима – децом, ђацима и њиховим родитељима и наставницима.

Епископу топличком саслуживало је дванаест свештеника и шест ђакона уз предивно појање црквеног хора певачког друштва:”Мокрањац”.

Веома диљив и молитвено извишен моменат на Светој Лиругији је био када се из неколико стотина грла најмлађих заорила Молитва Господња: ”Оче наш”. Славски колач и жито редакције Светосавског звонца, осветио је Преосвећени владика Арсеније.

Редакција Светосавског звонца ће у данима када прославља свог патрона Светог Саву, организовати посете и поделу пакетића: Дому за незбринуту децу ”Дринка Павловић” и дневном бораваку Одељења за аудилошку рехабилитацију Клиничког Центра Србије. Такође наставиће и своје већ традиционалне догађаје: Светосавску академију за децу у Патријаршији СПЦ и Светосавски шаховски турнир за мале велемајсторе.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више