;

СВЕТОСАВСКА ЧЕСТИТКА

Датум : 26.01.2020.

“Свети Сава Србе воли и за њих се Богу моли, Српском роду даје крила, Српски народ благосиља.”

Српска душа тражи свога духовног оца, гладна је Светосавља, жељна је оваплоћења Савине личности кроз добра дела, духовну и молитвену обнову, очување институције породице и огњишта, државе, српског језика и писма, уметничко стваралаштво, народно предање, поезију, прозу….

Ова хармоничност узајамне љубави већ осам векова чува крстоходни пут српског народа

Управо желећи да ту синергију повежемо у једну нит на путу ка Царству Божијем, желимо да свим нашим читаоцима, ђацима, школама, просветарима, свим српским домаћинима у чијим домовима се данас слави крсна слава и васцелом српском роду који свог просветитеља прославља радосно кличемо:

СРЕЋНО КРСНО ИМЕ СВЕТОСАВСКО!!!

ЖИВЕЛИ НА МНОГАЈА ЉЕТА!!!

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више