;

Свечана Академија: ”Окупљање Крфљана”

Датум : 01.02.2017.

Поводом петогодишњице јединственог концептуалног пројекта ”Стопама наших предака” који са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја организује и спроводи званично гласило Српске Православне Цркве за децу – Светосавско звонце, у суботу 25. Фебруара, са почетком у 12 часова, у сали Центра за културу ”Влада Диваљан” одржаће се свечана Академија под називом ”Окупљање Крфљана” – пет година пројекта Стопама наших предака”.

Овој академији присуствоваће и високе званице: Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј, Градоначелник Града Крфа Костас Николузас, Градоначелник Београда Синиша Мали, Његова Екселенција амбасадор Републике Грчке у Београду Елиас Елиадис, Председник Градске општине Палилула Александар Јовичић, Председник Општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић. Поред њих на Академији ће бити окупљени сви талентовани и најбољи ђаци њих преко 250 из читавог региона који су до сад учествовали у пројекту ”Стопама наших предака”.

Програм Академије припремили су сами учесници пројекта ”Стопама наших предака” – најбољи ђаци из читавог региона.

Укратко о прјекту: ”Стопаманаших предака”

Јединствени концептуални пројекат који кроз рад са талентованом децом, на едукативан и практичан начин обрађује тему наше традиције, језика, писма, вере православне, са посебним освртом на истoријски период Првог светског рата и боравак наше војске и народа на острву Крфу од 1916 до 1918 године. Пројекат са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја води и реализује званично гласило СПЦ за децу Светосавско звонце. Од 2012. године до сада, у њему је узело учешћа преко 250 најталентованијих ђака основних и средњих школа из читавог региона: Србије, Републике Српске, Федерaције БиХ и Црне Горе.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више