;

Седмо Спортско Сабрање Свете Србије

Датум : 24.09.2020.

У суботу 26. септембра на Ади Циганлији одржава се Седмо Спортско Сабрање Свете Србије. Овај догађај који има статус Манифестација од посебног значаја за Град Београд, са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, већ седам година организује Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” (ПСУСС). Она је уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, тј хармоничног васпитања, до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила, више од 150.000 посетилаца, деце и њихових породица. ‬

У циљу представљања традиције олимпизма код нас ове године у културном делу програма манифестација причаћемо о Историји Олимпизма у Србији, јер та филозофија живота подржава и многе тековине и вредности живота код нас како у прошлости, тако у садашњости и трудом и радом данашњих генерација и у будућности. Опредељеност ка томе потврђује и сам слоган Манифестације: “СПОРТ ЈЕ НАША АЗБУКА”.

Као и на сваком досадашњем Сабрању и уопште раду Свете Србије од њеног оснивања, до данас Светосавско звонце ће подржати Манифестацију која на један оргиналан начин сабира: духовност, спорт, породицу, природу, веронауку, историју, традицију, уметност, мале људе и велике.

Пријатељ Манифестације је компанија “Телеком Србија”, партнери су : Банка “Поштанска штрдионица”, компанија “Дунав осигурање” и “ВодаВода, медијски покровитељ РТС, а подршку су још дали :
Град Београд, Министарство омладине и спорта, Канцеларија за КиМ, Градске општине Чукарица и Палилула, Градско Саобраћајно Предузеће (ГСП), ЈП “Ада Циганлија”, Нафтна индустрија Србије (НИС), ЈП “Београдски сајам”, Верско добротворно старатељство (ВДС), Српски атлетски савез, Рукометни савез Србије, Спортски савез Србије, Спортски савез Београда, Фудбалски савез Србије, Одбојкашки савез Србије, Тениска Академија Обрадовић, Свибор савез Србије, Војска Србије, Министарство унутрошњих послова Србије, “Нектар”, “Бамби”, “Лидо”, Нелт, Радио “Слово љубве”, Телевизија “Храм”, ”Курир,” Телевизија “Коперникус”, РТВ “Студио Б”.

Сатница 7. Сабрања Свете Србије:
‪9:00‬ Света Литургија
‪11:00‬ Отварање/ Почетак културно-уметничког и спортског програма
‪12:00‬ Ручак – војнички пасуљ
‪14:00‬ Фестивал традиционалне музике и фолклора на бини
‪17:00‬ Додела медаља у свим спортским дисциплинама

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више