;

Седми Светосавски шаховски турнир

Датум : 13.01.2020.

У суботу 25. јануара са почетком у 9 часова, Центар за културу ”Влада Дивљан”, отвориће своје капије за све мале шахисте. Светосавски шаховски турнир који се већ седми пут одржава у организацији Градске општине Палилула, Светосавског звонца и Првог шаховског савеза и ове године ће обрадовати палилулске основце који га из године у годину са великим нестрпљењем ишчекују. Ово окупљање наше паметне и веселе дечице у палилулској шаховској арени, којих је до сада било преко седам стотина, поново ће инспирисати и родити врхунске шаховске потезе, улити самопоуздање многима од играча и утврдити их у смирењу, поштовању противника и учењу нових стратегија и потеза ове древне, а опет и увек нове игре.

Турнир ће трајати од 9:00 до 13:00. Игра ће се пет кола на 15 минута темпо по играчу. За најбоље су обезбеђени плакете, медаље и пехари, као и званично бодовање тунира, а поред тога сви учесници ће добити како домаћински ред и налаже дарове, послужење и освежење. Специјални гости турнира ће бити спортисти Православног спортског удружења: ”Свети Срб и ја”

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више