;

Седмаци из ОШ “Јелена Ћетковић” положили испит човечности

Датум : 28.02.2012.

Кад се у школама догоди нешто лоше, сви медији о томе брује, а ћутe кад ученици ураде нешто добро, лепо и племенито.

Племенито је, и похвале вредно, дело ученика седмих разреда ОШ ”Јелена Ћетковић” из Београда, који су се сами организовали и приредили хуманитарну приредбу на којој су сaкупљали средства да помогну осмомесечном Сергеју Милићевићу. Седмаци нису познавали Растка Милићевића, ученика II/3, њихове школе, брата оболелог Сергеја, све док нису чули страшну причу, да једна дивна беба, осмомесечни Сергеј, има тумор на мозгу, чија је операција могућа само у иностранству. Сергејеви родитељи немају средстава, а држава каже да за то нема пара.
И, организовала су се деца. Сама. Водила их је љубав и жеља да помогну, да учине бар нешто, да сакупе помоћ , а да не мољакају. Без буџета и средстава, својим знањем и умећем организовали су хуманитарну приредбу. Помогле су им разредна VII разреда и професорка историје, а општина Звездара уступила је салу ”Пан театра”.

У току једночасовног програма су се смењивали рецитатори, млади глумци, балерине, виолинисткиња, флаутисткиња и гитаристи, певачке и играчке групе, најбољи литератни радови, млади водитељи. Наступи са мером и добрим укусом говоре о озбиљности деце. Многи су са чуђењем и неверицом гледали представу. Они, које сви у школи знају као немирне ђаке, показали су да су и те како озбиљни, а што се нас из редакције ”Светосавског звонца” тиче, сви седмаци из ОШ ”Јелена Ћетковић” са одличним успехом су положили највећи испит: човечности, доброте и љубави према ближњима и делима показали да ће бити достојни наследници славних предака.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више