;

Сарадник редакције ”Звонца” представио књигу о Светом Нектарију

Датум : 02.04.2019.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја и Епископа ваљевског господина Милутина, сарадник редакције Светосавског звонца прота Ненад Андрић из Ваљева, одржао је више него успешну промоцију своје књиге о једном од највећих светитеља наших времена, Светом Нектарију Егинском, у препуној сали Руског дома 2. априла 2019. године

Поред Светосавског звонца, представљање књиге ”Исцелитељ Свети Нектарије” помогли су и Међународни фонд јединства православних народа и Руски дом.

Промоцији овог књижевног дела су присуствовали бројни гости, који су се и обратили присутнима у великој свечаној сали Руског дома у центру Београда. У име редакције Светосавског звонца присутнима се обратила госпођа Радмила Мишев, која је и сама молитвено походила Егину и поклонила се моштима овог дивног Божијег угодника: Светог Нектарија.

У програму је учествовала драмска уметница Ивана Жигон, а гости ове књижевне вечери су имали прилику да чују и тренутног тренера ФК „Црвена звезда“, господина Владана Милојевића, који је своје импресије о овом великом православном Светитељу пренео присутнима путем видео бима.

Представник Грка у Србији господин Василиос Провелегиос, поздравио је организаторе једноверну браћу Русе и Србе у име Грка, док је аутор књиге и ове духовне вечери прота Ненад одржао беседу о животу светог Нектарија и личном искуству у сусретима са Старцем Нектаријем приликом ходочашаћа на Егину и Камаризу. На почетку, али и на крају ове духовне вечери у част Светом Нектарију Егинском, појали су свештеници: прота Гојко Терзић и протонамесник Владимир Терзић, као и група Нектарија улепшавши својим гласовима ово духовно вече, а игром су то учинили малишани из КУД-а ”Горња Топлица”. Водитељ програма била је драмска уметница Маријана Андрић.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више