;

Са матурантима Математичке Гимназије на Косову и Метохији

Датум : 27.04.2013.

 

У сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије, група матураната Математичке Гимназије, заједно са вероучитељем Предрагом Ђукнићем, посетила је Косово и Метохију 26. и 27. априла 2013. године.Један од главних разлога посете био је уручење хуманитарне помоћи ОШ ,,Сарски одред“ у Севцу код Штрпца, као обилазак споменика наше духовне и културне баштине. У овој акцији учествовало је Светосавско звонце које је послало за ученике тамошње основне школе дидактичка средства која ће им помоћи у њиховом образовању.

Најснажнији утисак на матуранте, оставио је манастир Високи Дечани, где су имали прилику да се поклоне моштима Стефана Дечанског и ручају заједно са монасима. Срдачно су дочекани од стране Срба у местима где је српско становништво већинско, као и представника општина које су посетили. Посебну захвалност дугујемо свима који су помогли организацију и реализацију путовања, као и међународним снагама које су биле задужене за безбедност.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више