;

Рад по секцијама креативних области

Датум : 26.08.2021.

Трећи дан у кампу почео је фискултуром под палицом Вељка Ђондовића, тренера Православног спортског удружења ”Свети Срб и ја”, по чијем програму и спортској доктрини се спроводи спортско-рекреативни програм у кампу. Након получасовног вежбања, уследило је време за јутарњу молитву.

Наредни корак је био доручак, који су другари из кампа поставили и спремили са љубављу, а то је и циљ, јер није важно шта се налази за трпезом, већ колико је љубави потребно да се спреми. Дан у кампу одвијао се у складу са планом и програмом усвајања нових знања, а овога пута је за то била задужена професорка грчког језика Александра Гаруновић, која је хтела да своје знање пренесе на своје ученике, орне за рад и учење грчког језика, како би свој боравак у Грчкој могли да употпуне на прави начин.

Наредна секција је била драмска, коју су водили млади Алекса Милиновић и Лана Јуреша. Кроз час упознавања, дошли су до нових сазнања наших талентованих ђака, који су се својевољно определили за секције које их интересују. У наставку је уследио кратак одмор, а након тога дневне обавезе у дворишту, купатилима, трпезарији и кухињи.

Након вредног и интезивног интелектуалног рада на креативним радионица, ђаци су своје активности наставили на једној од најлепших плажа на Крфу, а може се рећи и самој Грчкој, Агиос Гордиос. Током доласка на плажу, учесници су посматрали кишне пејзаже које је изазвао кратки летњи пљусак, но то их није зауставило у намери да се лепо окупају и друже на таласима. Деца која су се управо ових дана учили вештини пливања, савладали су још једну препреку и стекли ново искуство.

Са купања, журило се на вечеру, пошто је дан на измаку имао још малих радних сегмената. Одмах после вечере уследила је радионица певања на којој су деца вежбала српску, као и химну пројекта „Осети Видо“, али и песме „Тамо далеко“ и „Заспо Јанко“.

Овај веома сврсисходан дан по свим активностима је за учеснике био веома динамичан, те им је на прави начин указао на смисао њиховог боравка, подражавајући дане које су наши преци проводили на Крфу пре једног века. Сваки дан је био драгоцен и они га нису улудо трошили. Крепили су се за дане борбе које их чекају, размишљали су о свом завичају, породицама, деци и потомцима, а у исто време су учили нове војне вештине, грчки језик, продубљивали своја искрена пријатељства, држали бодар дух и неговали три основне хришћанске врлине: веру, наду и љубав. Са њима у мислима и њиховим светлим делима као примером, тече време, а знања, емоција и знатижење никад више у грудима млађаних талентованих потомака, најбољих међу најбољима.

Дружење се наставило до поноћи, како би се међу првима честитао петнаести рођендан Ирини Чевировић и запевала једногласно из 80 грла рођенданска песма.

Видео запис са радионице

Фото галерија

Пријатељ пројекта:

 

Пројекат подржали:

 Градска општина Палилула Министарство културе  Папас   

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више