;

Промоција књиге ”Десет Божијих заповести у 100 прича”

Датум : 05.12.2014.

У понедељак 8. децембра са почетком у 19 часова у спомен дому Храма Светог Саве, одржаће се промоција књиге Светосавског звонца: ”Десет Божијих заповести у 100 прича”.

Светосавско звонце је, са благословом Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве, издало други наслов, књигу ”Десет Божијих заповести у сто прича” у едицији ”Еманул”. Ова књига за мале и велике, доживела је своје прво издање још 2007. године, које је распродато за месец дана. Због великог интерсовања читалаца, који су се стално распитивали када ће да се појавити ново издање књиге,  редакција Светосавског звонца је донела одлуку да штампа друго издање.

Књига је пригодна као штиво које може да се чита у готово свим приликама, јер садржи теме на којима је постављен морални кодекс читаве планете, Божије заповести приказане су кроз сабране народне и уметничке приче из нашег народа и готово свих култура света.

Кроз ових сто прича, као животним предивом исплетено је искуство милиона наших предака и других народа, а читалац може кроз њу да допуни знање о Божијим заповестима и да на тај начин дозна и сагледа пут како да не поклекне пред силним искушењима овога света.

На промоцији ће испред катихетског одбора Архиепископије Београдско-карловачке говорити протојереј-ставрофор др Драго Сандо и приређивач књиге и главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев.

Књигу можете наручити ОВДЕ

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више