;

Десет Божијих заповести у 100 прича

Датум : 08.12.2014.

Представљен други наслов из едиције ”Емануил” ”Светосавског звонца”, антологију
10 БОЖЈИХ ЗАПОВЕСТИ У 100 ПРИЧА
приредила Радмила Мишев

Синоћ је у препуној свечаној сали парохијског дома храма Светог Саве представљена књига из едиције ”Емануил” Светосавског звонца: ”Десет Божијих заповести у 100 прича”. Промоцију је најавио и отворио протојереј-ставрофор Драгомир Убипариповић, а скуп је благословио старешина Храма Светог Саве прота Радивој Панић. У име Катихетског одбора Архиепископије београдско-карловачке о књизи је говорио професор протојереј-ставрофор проф др Драго Сандо.

Отац Драго Сандо је у свом излагању посебно истакао значај оваквог штива у васпитању и образовању наших најмлађих, који на овај начин и тешке теме, исказане кроз приче и народно стваралаштво, веома добро усвајају и разумеју. Професор Сандо је навео да је књига ”Десет Божијих заповести у 100 прича” драгоцена и за одрасле јер их подесћа на велику важност овог Божијег закона који је увек изнад свих времена ма у ком да живе јер овек опомиње,  и управља грешног и палог човека ка спасењу, ка вечности.

Као припређивач књиге присутнима се обратила главни и одговорни уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев, која је говорила о разлозима настанка овакве књиге и њеном садржају који још једном показује да су Божије заповести морални канон свих култура света јер је сабирајући текстове и народне приче од истока до запада и од севера до југа Земаљске кугле, још једном добила потврду величанственог и свеобухватног стварања Творца чији је траг заповести тако дубоко урезан у постојање човека где год он живео.

На завршетку промоције сви присутни су могли у непосредном разговору са приређивачем госпођом Радмилом Мишев да поразговарају а и да добију потписан примерак књиге.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више