;

Пројекти од друштвене одговорности

Датум : 27.02.2020.

Поводом објављивања резултата својих активности из поља филантропије, у четвртак 27. фебруара компанија “Дунав осигурање” приредила је пријем у Свечаном салону “Геозавода”.

Стратешким развојем пројеката друштвене одговорности, „Дунав” се током година фокусирао на оно што представља незаменљиву полису осигурања наше будућности – децу Србије.

Скоро да није било значајнијег пројекта у науци, просвети, култури, здравству, спорту, а да материјалну подршку том пројекту није дала ова компанија. Међу тим значајним пројектима Србије нашао се и образовни пројекат Светосавског звонца:”Стопама наших предака”

Први човек ове куће, мр Мирко Петровић, обративши се свим присутнима, објаснио је разлоге и мотиве које воде ову успешну компанију ка добродетељству и улагању у грађењу бољег друштва, управо улагајући у заједничку будућност – децу. Он је између осталог рекао:”Следећи традицију српских доброчинитеља Саве Текелије, Илије Милосављевића Коларца, Симе Игуманова, Луке Ћеловића, Николе Спасића, Милана Кујунџића Абердара, који свој иметак оставише свом народу „на просветне сврхе“, Компанија „Дунав осигурање“ , као симбол постојаности, снаге, пријатеља у добру и злу, истрајава у својој мисији у коју је уткала принципе доброчинства, то јест враћања дела прихода друштвеној заједници у којој послује.”

Ова континуирана подршка “Дунава” коју Светосавско звонце има у развоју горе споменутог образовног пројекта, дала је базичну сигурност његовом даљњем развоју који су резултирали, развојем истог али и на основу постигнутих добрих резултата и креирање нових пројеката који су се из њега изродили, као што су: Школски центар “Звонце” (рад са талентованим ђацима) и формирање православног дечјег позоришта и биоскопа за ђаке.

Пријатељ Звонца:

Видео запис са пријема:
https://www.instagram.com/p/B9cmcctJvf-/?igshid=ws1i1w7z17iy

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више