;

Прича о Крфу

Датум : 11.10.2016.

Пројекат Светосавског звонца ”Стопама наших предака” из године у годину побуђује велику пажњу и интересовање јавности. Сходно томе, једна од веома гледаних емисија Информативног програма Јавног сервиса Србије: ”Тако стоје ствари”, позвала је и угостила актере ове акције желећи да не само информише него и пружи подршку њеном даљем развоју. У емисији су говорили: Димитрије Стикић, вођа пројекта и шеф маркетинга Светосавског звонца, студент Иван Радовић из Прибоја на Лиму учесник прве генерације која је ишла на Крф 2012. године, гимназијалац Сергеј Савић из Старе Пазове који је био у експедицији 2015. године и Милица Поњевић ученица Архитектонске школе из Београда која је била ове године.

Говорећи о досадашњој ретроспективи и развоју овог пројекта на Крфу, Димитрије Стикић је нагласио јединственст самог његовог концепта и успешност реализације његове основне мисије, а то је да најбољи међу децом која стижу, на прави начин сагледају вредности дела својих предака који су пре једног века задивили свет и то тамо где се та историја стварала: оство Видо, Плава гробница, Агиос Матеос, лука Гувија….. Сами учесници Иван, Сергеј и Милица говорили о својим утисцима и ономе што су тамо видели и доживели, као и о новим сазнањима које су стекли кроз едукативне радионице, посебно истакавши дружење и нова познанства са својим вршњацима који живе широм региона и са којима деле исте вредности.
Видео прилог гостовања на РТС-у : ТАКО СТОЈЕ СТВАРИ – СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА на РТС-у

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више