;

Познати новинар и књижевник Вања Булић посетио Звонце

Датум : 05.10.2015.

Наш познати новинар и књижевник Вања Булић, интересујући се за рад и издавачку делатност часописа посетио је редакцију Светосавског звонца. У срдачном сусрету са члановима редакције говорио је о својим утисцима са Свете Горе и царске лавре Хиландарске као и искуству у помагању монаху Онуфрију Хиландарцу да његов ”Светогорски кувар” угледа светлост дана.

Чланови редакције су упознали господина Булића са издавачком делатношћу Светосавског звонца и позвали га да посети штанд најтиражнијег часописа СПЦ, који ће се по први пут у својој 48 година дугој традицији представити самостално на Међународном сајму књига, који се као највећа књижевна манифестација у овом делу Европе одржати у Београду јубиларни шездесети пут.

Након посете Светосавском звонцу, домаћини су госта повели у обилазак Библиотеке СПЦ која ове године бележи 309. годину свог постојања.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више