;

Поклон распоред часова

Датум : 31.08.2021.

Као и петнаестак лета до сад, Светосавско звонце сваку нову школску годину отвара са поклон-распоредом часова за ђаке основних школа у Србији и Републици Српској. Радосна писма из Патријаршије, су пут школа кренула крајем августа месеца, како би 1. септембра ”Звонцетов” дар сачекао све ђаке на њиховим клупама и пожелео им срећну и берићетну нову школску годину узрастања у: знању, врлинама, дружењу и попуњавању свог животног албума предивним сликама детињства које је пред њима.

Сходно томе, да сваки поклон-распоред часова има и неку своју поруку коју Светосавско звонце пошаље илустрацијом, овога пута у томе су му помогли најмлађи полазници Школског центра ”Звонце”. Наиме, њих 12 је у исто време сликало на огромном ”хамер папиру” поршине два квадратна метра, ликовну композицију: “ВОЛИМО СРБИЈУ”, којом су послали снажну емотивну поруку својим вршњацима.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више