;

Пакетићи за децу стигли и преко Дрине

Датум : 15.01.2020.

Акција поделе Светониколајевских пакетића за нашу драгу дечицу је настављена. Захваљујући подршци и покровитељству Господина Мирослава Граховца и његове дивне породице, Светосавско звонце је у сарадњи са Србским сабрањем “Баштионик” из Бањалуке, доставило преко 150 пакетића деци у: Републици Српској, Федерацији БиХ, Дистрикту Брчко и Славонији.

Активисти “Баштионика” су заједно са свештенством обишли децу на овим подручјима и поделили Светониколајевске пакетиће. Акценат је био на многодетним породицама и онима који су слабијег материјалног стања, као и онима који живе на просторима где Срби храбро опстају упркос тешким животним условима.

Свој допринос у реализацији ове харитативне акције дали су и: Компанија “Прехрана” Пожега, Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”, парохија новобрдска Епархије СПЦ рашко-призренске и косовско-метохијске, парохија СПЦ у Задру и околини, као и Епархија тимочка.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више