;

ОГРНИМО ОВЕ ДАНЕ ПЛАШТОМ ДОБРОТЕ

Датум : 20.12.2020.

“Заједно за дечије осмехе” је хуманитарна акција која је почела почетком овог месеца и трајаће до краја јануара. У њу су се укључили појединци и организације са територије Србије, Републике Српске и Дијаспоре.

Позиву покретача акције Фондације “Заједно за младе” др Даница Грујичић, уз подршку “Светосавског звонца”, званичног гласила СПЦ за децу и Канцеларије за младе Града Београда, позитивно су одговориле многе организације, фондације, јавне личности локалне самоуправе, удружења студената и средњошколаца, спортских удружења међу којима и: “Балкан Топ Стар”, Канцеларија за младе града Београда, Удружење студената Републике Српске у Новом Саду, “Метохија за младе”, Православно спортско удружење “Свети Срб и ја”, Локална Самоорганизација, “Коло Српских сестара”, “Здраво млади”, ОССИ организација српских студената у иностранству, Канцеларија за младе Чачак, Канцеларија за младе Крагујевац, Градска Општина Земун, Градска општина Палилула, Унија средњошколаца Ужице, Унија студената Ужице, Хуманитарна организација “Српска Солидарност”, Парламент Академије Ужице, “СВИБОР” – српско витешко борење, Студентски савез медицинског факултета у Фочи, Савез Студената Бијељина, Уније Студената Републике Српске, Савез студената Филозофског факултета, Бастион, Студентски парламент студентског дома Фоча, Студентски Парламент Универзитета у Источном Сарајеву.

Овако широка подршка у којој предњаче млади, говори да је човекољубље тј брига о ближњем и емпатија, велика покретачка и кохерентна снага нашег народног бића од вајкада до данас. Ако се то некада огледало кроз: народне саборе, мобе, прела, вршаје када се народ окупљао и помагао једни другима, та интенција се и данас осећа кроз оваква дела и и ицијативе младих нараштаја, која одишу племенитим духом предака, који је нас као народ и одржао до данас.

Они сви саборно окупљени око ове племените акције дају лични пример у сакупљању финансијских средстава, слаткиша, играчки и школског прибора за прављење пакетића и набавке опреме за школе намењене деци у најсиромашнијим срединама на територији Србије и Републике Српске. Активно учествују у ширењу иницијативе и укључивању што већег броја људи у великој СМС акцији са жељом да буде послато 100 000 порука на хуманитарни број 4334, који је за ове потребе уступила Фондација др. Данице Грујичић, где ће се сва прикупљена средства искористити за подизање и обнову кућа угроженим вишедетним породицама на територији Републике Србије и Републике Српске.

Др Даница Грујичић
На иницијативу студената широм Србије пред којима је наш истакнути неурохирург и директор Института за Онкологију докторка Даница Грујучић, прошле године одржала преко 100 изузетно посећених и занимљивих трибина, основана је фондација “Заједно за младе” са њеним именом.

Циљ фондације је да се младим научницима, уметницима, спортистима и осталој талентованој деци из других области пружи подршка да се образују, остану да раде у својој земљи и постану најбољи у својим професијама.

Ова рођена Ужичанка, студије медицине је почела у Москви, а завршила у Београду са просечном оценом 9,60, магистрирала је 1987. године и докторирала 1996. Упоредо са клиничком праксом ангажована је као професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду. Изабрана је за асистенткињу 1992. године, доценткињу 1998. године, а од 2009. је редовни професор.

О основним идејама покретања велике хуманитарне акције “Заједно за дечије осмехе” др Даница Грујичић каже: “Желимо као и претходних година да деци у сиромашнијим крајевима Србије (са посебном пажњом на Косово и Метохију) и Републике Српске, омогућимо мало радости и дарујемо пакетиће. Нажалост пуно деце у Србији и Републици Српској одрастају у сиромаштву, немају прилике да се обрадују поклонима чак ни за празнике.

Мислим да је важно да им покажемо да нису препуштени сами себи и да их не заборављамо, поготово нашим малишанима који живе у 21. веку у гетима у сред Европе.

Један пакетић слаткиша и школског прибора неће решити њима све проблеме, али ће им показати да неко мисли на њих да нису сами и да смо друштво које брине о својим људима. Сутра када се остваре као људи и успеју у својим плановима, знаће да је неко мислио на њих и да они треба да помогну даље. Неко је у могућности можда да донира више али свако је у могућности да пошаље један СМС на број 4334
Циљ је 100.000 СМС порука!

Позовите своје пријатеље да се укључе у акцију и да у ова тешка времена покажемо солидарност за наше најмлађе. Када смо заједно можемо све!!!”

ЗА СРБИЈУ
СМС ХУМАНИТАРНИ БРОЈ 4334 (цена поруке је 100 динара)

Број динарског рачуна је 265-1610310004716-35 Банка Интеза ( Фондација заједно за младе)

ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ
ЖИРО РАЧУН: 5520001879453536

ЗА ДИЈАСПОРУ
Девизни рачун (Евро) 265100000022106836 / IBAN : RS35265100000022106836 / SWIFT : RZBAATWW

Поруке подршке:

Деца школског центра “ЗВОНЦЕ” за рад са талентованим ђацима при Патријаршији СПЦ

Порука и позив за учешће у акцији др Данице Грујичић

Порука и позив за учешће у акцији, уметника и кантаутора Жељка Васића
BRALE on Instagram: “SMS NA 4334 @zajednozamlade #zajednozadecijeosmehe @sveta_srbija @sv_zvonce @kancelarijazamladebeograd @balkantopstar…”

Порука и позив за учешће у акцији музичког педагога и уметника Мари Мари:
Marija Marić Marković on Instagram: “Pošaljimo poruku na 4334 ❤️Cena porukw je 100dinara @zajedno_za_dečije_osmehe #Zajedno_za_dečije_osmehe”

Порука и позив за учешће у акцији џез певачице, композитора и текстописца Лене Ковачевић:
Lena Kovacevic’s Instagram profile post: “Dragi prijatelji, UKLJUČIMO SE KOLIKO VEC 1 2 3 SAAAD!! Posaljite SMS na 4334 i budite deo akcije prikupljanja pomoći najugroženijim…”

Порука и позив за учешће у акцији, деце спортиста Свете Србије:
ПСУ “СВЕТИ СРБ И ЈА” on Instagram: “Драги пријатељи, деца Свете Србије вас позивају Да помогнемо нашим другарима и њиховим родитељима Да обнове своје домове и проведу радосно…”

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више