;

Одржан VII Светосавски шаховски турнир

Датум : 25.01.2020.

У суботу 25. јануара са почетком у 9 часова, у Центру за културу ”Влада Дивљан”, одржан је Светосавски шаховски турнир за ђаке основних школа који се већ седми пут дешава у организацији Светосавског звонца, Градске општине Палилула и Првог шаховског савеза. Специјални гости турнира су били спортисти Православног спортског удружења: ”Свети Срб и ја”.

Под будним оком судија, осамдесет малених шахиста одмерило је снаге изнад табли на 64 поља. Како је турнир одмицао тако се и играчка еуфорија све више претварала у концетрисано тихо наизменично куцкање шаховских сатова, а пажња играча је одисала концетрисаношћу ка сваком следећем потезу на табли.

Концепција турнира је до 12 сати након пет одиграних кола са 15 минута темпом по играчу, изнедрила нове пампионе и најбоље међу њима, за које су обезбеђени пехари, медаље и плакете, а сам турнир званично је бодован у оквиру Шаховских турнира Србије.

Медаље најбољима доделио је члан општинске владе Градске општине Палилула господин Дејан Цветковић

Коначан пласман турнира је изгледао овако:

Девојчице I и II разред
1. Андреа Косић
2. Ана Марковић
3. Ања Јокић

Дечаци I и II разред
1. Жу Енџи
2. Борис Виденовић
3. Бор Рашковић

Девојчице III и IV разред
1. Дуња Узелац
2. Милица Голубовић
3. Теодора Симић

Дечаци III и IV разред
1. Марко Новаковић
2. Кристија Јеврић
3. Филип Виденовић

Девојчице V и VI разред
1. Маша Кнежевић
2. Катарина Стефановић
3. Доротеа Симоновић

Дечаци V и VI разред
1. Милош Репац
2. Коста Иветић
3. Васа Максимчев

Девојчице VII и VIII разред
1. Ања Радосављевић
2. Мила Кршљанин
Дечаци VII и VIII разред
1. Никола Таталовић
2. Андреј Илић

Видео запис са VII Светосавског шаховског турнира

Шаховски турнир подржали:

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више