;

Новак Ђоковић подржао кампању Светосавског звонца

Датум : 27.09.2011.

Да посвећеност и брига о интелектуалном, моралном и функционалном образовању генерација која долазе, као и очување институције породице, није само задатак друштвених, образовних и црквених институција, него и појединаца, показао је данас својим примером најбољи тенисер света Новак Ђоковић. Он је посетио „Центар за инвестиције“ Градске општине Раковица и пружио подршку пројектима које ова општина предузима, а који имају за циљ повећање квалитета живота, здравља, образовања и безбедности деце. Председник општине Господин Бојан Милић презентовао је поред осталог и пројекте реализоване у сарадњи са Светосавским звонцем у протекле три године, од којих је последњи дечји парк „Радост“ у порти храма Светог Луке у насељу Филмски град. Сходно томе да је Новак прошле школске године био промотер „Звонца“ он се веома обрадовао реализацији овакве сарадње.

Светосавско звонце је у овој школској години са благословом Његове Светости Патријарха Српског Господина Иринеја покренуло кампању: „Ми смо њихови потомци„. Желећи да на прави начин упозна Новака са кампањом, редакција „Звонца“ му је поклонила слику са ликовима најзначајнијих личности из наше историје: светитеља, научника, уметника, војсковођа и књижевника. Ноле је подржао ову кампању „Звонца“ и са одушевљењем примио овај дар интересујући се ко се све од знаменитих личности налази на слици.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више