;

Нова генерација најбољих ђака Старе Пазове креће стопама предака

Датум : 13.08.2021.

Светосавско звонце и Општина Стара Пазова настављају своју сарадњу тако што набољи ђаци основних школа овог дела Срема крећу на двонедељно путовање пут Крфа у оквиру пројекта: ”Стопама наших предака”.

Поводом овог лепог путовања, одржан је састанак у згради Општине са свима награђенима и њиховим родитељима. Састанку су присуствовали Господин Ђорђе Радиновић председник Општине Стара Пазова и у име редакције Светосавског звонца Господин Димитрије Стикић.

Сходно повољној епидемиолошкој ситуацији, ове године за разлику од прошлог лета, дозвољена су путовања на грчко приморје, те ће тако ескпедицију Светосавског звонца чинити најбољих 7 ђака од прошле и 7 ђака од ове школске године свих старопазовачких основних школа.

Ови ђаци које су по оствареним резултатима бирала наставничка већа основних школа, придружиће се групи од око 50-ак талентованих ученика из наше земље, Републике Српске и Црне Горе.

”Награда деци боравком на Крфу има за циљ да се, оваквим гестом, пошаље порука да се препознаје залагање и рад вредних ученика, као позитиван пример у друштву и међу младима, као вид улагања у будућност и у генерације које ће ускоро бити важан фактор друштва у целини“, истакао је председник општине Стара Пазова, Ђорђе Радиновић.

Током трајања пројекта деца су смештена у дечијем кампу. Концепт је такав да се програм одвија у кампу (радионице, историјски биоскоп, музичке и позоришне вечери, спортске активности, квизови), а обилазе се и културно – историјских споменици и спроводе се акције обнове и чишћења постојећих и постављање нових спомен обележја везаних за догађаје из Првог светског рата. Такође, деца за време свог боравка свакодневно обилазе најлепше плаже острва Крф као што су: Агиос Гордиос, Сидари, Касиопи, Алати, Барбати, Гувија, Глифада. Живот у кампу има породични дух и сви воде рачуна о кућном реду и имају конкретна задужења током боравка. Сво време у кампу су присутни доктор, педагог и читав стручни тим, који је на располагању деци 24 сата. Раније генерације награђиваних ђака говоре како су на овом путовању стекли нове пријатеље и здраве животне навике током незаборавног доживљаја, какав је био боравак на Крфу.

Тв прилог: Телевизија Фрушка гора

Пријатељ ”Звонца”:

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више