;

Незаборавно путовање

Датум : 04.03.2017.

На празник Светог Теодора Тирона ученици основних школа ”Др Драган Херцог” и ”Миодраг Матић” су у пратњи своје вероучитељице Милице Ракић, родитеља, наставника и медицинских сестара, кренули на Фрушку гору у манастир Ново Хопово, како би се сјединили са Живим Богом кроз Свету Тајну Причешћа.

Ово путовање организовано је као и претходних година под покровитељством часописа ”Светосавско звонце”, које несебично помаже сваку акцију ових ђака и награђује их. Такође и многи њихови радови се често објављују у ”Светосавском звонцу”.

После манастира Ново Хопово обишли су манастир Гргетег и Сремске Карловце, где је за децу био приређен ручак. У вечерњим сатима су се вратили у Београд, срећни и пуни дивних утисака којих ће се сви дуго сећати.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више