;

Наша Сара Колак лауреат на Дану Српске

Датум : 09.01.2020.

Низом манифестација у Бањалуци, али и широм Републике Српске, данас се обележава 9. јануар – Дан Републике Српске и њено Крсно име Свети Архиђакон Стефан.

На манифестацији у Председништву РС за личне резултате и достигнућа, којима се доприноси општем напретку, угледу и афирмацији Републике Српске, члану тима филмско-документарног стваралаштва Школског центра “Звонце”, Сари Колак из Требиња, председница РС Жељка Цвијановић доделила је Плакету “Амблем и застава Републике Српске”.

Иначе, Сара Колак је рођена 20.4.2001.године у Требињу, где је завршила ОШ “Вук Караџић”, а сада је матурант тамошње Гимназије “Јован Дучић”. Њен таленат и труд прво је приметило Светосавско звонце када је Сара као ученица седмог разреда показала интересовање за филмско документарно стваралаштво учешћем на Конкурсу Звонца на коме осваја прво место. Након тога она показује изузетан напредак и труд и не само да учествује на сва наредна четири Звонцетова Конкурса где осваја прва места, него постаје и део стручног тима на пројекту на Крфу: “Стопама наших предака” и члан Школског центра талентованих ђака “Звонце”. Такође, на недавном филмском фестивалу у Београду “РЕСТЛ”, добила је награду жирија , “Банова шкољка” за режију филма “ Колевка” који је такође освојио прво место и на овогодишњем Конкурсу Светосавског звонца.

Видео прилог доделе Плакете

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више