;

Најбољи основци Палилуле путују са Звонцем

Датум : 08.07.2021.

Светосавско звонце и Градска општина Палилула настављају своју сарадњу тако што набољи ђаци основних школа Палилуле крећу на двонедељно путовање пут Крфа у оквиру пројекта: ”Стопама наших предака”.

Поводом овог лепог путовања, одржан је састанак у згради Општине са свима награђенима и њиховим родитељима. Састанку су присуствовали господин Станко Гујаничић, члан општинског већа надлежан за образовање и у име редакције Светосавског звонца господин Димитрије Стикић.

Сходно повољној епидемиолошкој ситуацији, ове године за разлику од прошлог лета, дозвољена су путовања на грчко приморје, те ће тако ескпедицију Светосавског звонца чинити најбољих 17 ђака од прошле и 17 ђака од ове школске године свих палилулаксих основних школа.

Ови ђаци које су по оствареним резултатима бирала наставничка већа основних школа, придружиће се групи од око 40-ак талентованих ученика из наше земље, Републике Српске и Црне Горе.

Пријатељ ”Звонца”:

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више