;

Награђени најбољи на конкурсу Звонца

Датум : 30.05.2014.

Отварањем изложбе најбољих ликовних радова и доделом награда у свечаној сали Руског дома у Београду, успешно је завршен конкурс: ”МОЈ ЗАВИЧАЈ”, који је са благословом Његове Светости Патријарха српског Господина Иринеја, Светосавско звонце расписало на почетку школске 2013/14 године.

Свечана сала Руског дома била је претесна да прими све награђене ученике, који су на овај конкурс послали преко 3.000 ликовних, литерарних, музичких и видео радова. Учествовала су деца од предшколског до средњошколског узраста у десетак категорија, како екипно тако и појединачно, и то не само из Србије него и из Републике Српске и Црне Горе. Уз подршку Међународног фонда јединства православних народа овај конкурс добио је и своју пансловенску димензију која је ове године доживела своју пуноћу тиме што су на конкурсу, равноправно са осталим ђацима, учествовали и ђаци Руске школе при Амбасади Руске Федерације у Београду. Награде су додељивали: у име Његове Екселенције Амбададора Чепурина, Први секретар Амбасаде господин  Валентин Кољасев, госпођа Наталија Коцев, директор Одељења за Србију Међународног фонда јединства православних народа у Србији и специјални гост Светосавског звонца Жељко Васић, велики добротвор и један од нај познатијих певача забавне музике.  Доделу награда пратила је видео презентација видео и ликовних радова најбољих учесника а читани су и најбољи литерарни радови.

 

Руска школа у Београду – учешће на конкурсу: „Мој завичај“

„Астрахан мој руски завичај“ – прва награда за филм

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више