;

Млади студенти из Данске и Аргентине у посети Светосавском звонцу

Датум : 06.10.2015.

Почетак ове радне недеље у редакцији Светосавског звонца био је веома жив и разноврстан. Поред великог броја вероучитеља, којима je Светосавско звонце (као помоћно наставно средство у катихетској настави), од велике помоћи у раду, и који током читаве школске године долазе у нашу редакцију, интерсовање за мисионарски рад најтиражнијег часописа Српске Православне Цркве, показали су млади и перспективни студенти из Данске Томас Хермансон и сестре Камила и Франка Федериђи из Аргентине.

Оно што је заједничко овим младим људима јесте љубав према Србији и жеља  да науче нешто више о нашој историји, култури, језику, писму, а нарочито православној вери.

Данац Томас Хермансон је у посету редакцији дошао са својом колегиницом са студија у Копенхагену Иваном Здравковић, а сестре Федериђи са својим колегама Браниславом Мићановићем из Републике Српске и Стефаном Адамовићем из Црне Горе.

Они су најпре посетили изложбену поставку Светосавског звонца у холу Патријаршије СПЦ, а након тога су и угошћени у редакцији. У пријатној атмосфери и срдачном разговору уредник Светосавског звонца госпођа Радмила Мишев их је упознала са историјатом, издавачком делатношћу и едукативним радом редакције, а Димитрије Стикић шеф маркетинга, представио им је пројекте на којима се тренутно ради као што су: дечија телевизија, цртани филмови, представе, ескурзије и коришћење савремених технологија у реализацији активне мисије Светосавског звонца.

Након посете Светосавском звонцу, чланови редакције су своје госте повели у обилазак Патријаршијске капеле Светог Симеона Мироточивог, Библиотеке и Музеја СПЦ.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више