;

Људи су важнији него играчке

Датум : 01.02.2020.

Малени Ужичанин Страхиња Гогић, иначе ученик другог разреда Прве основне школе краља Петра II , учинио је предиван гест јер је свој рођендански поклон, даривао деци оболелој од церебралне парализе.

Он је знајући да ће многи другари и родбина да му донесу мноштво поклона, све их замолио да новац који су намеравали да потроше за дарове, донесу њему, како би то по својој личној жељи донирао Удружењу инвалида церебралне и дечије парализе у Ужицу.

Инспирисан је био примером дечака са којим седи у клупи, који има једну врсту инвалидидтета и са њим сваки дан долази у школу и пратилац, а он сам се труди да му помогне током читавог дана док су у школи. У Удружењу кажу да је Страхиња и раније долазио, доносећи сакупљене чепове у оквиру акције “Чеп за хендикеп”, те су они и овог пута помислили да је дошао тим поводом. По речима Предрага Бакића из Удружења, они су немало били изненађени када су отворили шарену рођенданску кутију коју им је Страхиња донео и у њој видели сакупљени новац.

Осмогодишњи Страхиња је само прокоментарисао:” Људи су важнији него играчке, ово је најмање што сам могао са урадим за свог другара из клупе и све другаре са инвалидитетом.Жеља ми је да и они буду као и ми и да им помогнемо колико можемо у томе.”

Фото: Удружење инвалида церебралне и дечје парализе

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више