;

Кустос маузолеја на Виду у посети Патријаршији

Датум : 12.10.2012.

Данас је кустос Маузолеја на острву Виду, Госпођица Васја Петровић, са групом Крфљана, посетила Српску Патријаршију.

Васја Петровић је један од потомака Срба који су се 1918. године после пробоја Солунског фронта вратили на острво Крф и тамо засновали своје породице. Током летње сезоне она је волонтер који се стара о спомен-костурници на оству Видо.

Госпођицу Васју и групу је примила редакција Звонца и повела их у обилазак Музеја и Библиотеке СПЦ, где су их библиотекар Предраг Ракић и кустос музеја Биљана-Цинцар Костић упознали са историјатом и знаменитостима ове две културне установе.

Том приликом Димитрије Стикић се топлим речима захвалио, а редакцијаа их је даривала пригодним поклонима.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више