;

Крфљани у посети Србији

Датум : 10.03.2018.

У оквиру пројекта ”Стопама наших предака”, Светосавско звонце уз подршку Општине Стара Пазова, а поводом обележавања једног века од Првог светског рата, организује наступ хорског и фолклорног уметничког друштвa ”Агиос Матеос” са острва Крфа.

Концерт ових знаменитих уметника са Крфа, одржаће се у Позоришној сали Центра за кулуру Стара Пазова, у четвртак 15. марта са почетком у 19 часова. Програм ће отворити званични дечји хор Патријаршије СПЦ: ”Звонце”, а специјални гости ове предивне духовне, уметничке и музичке вечери у Старој Пазови биће црквени хор из Нове Пазове: ”Свети Николај Српски”.

Након тога са својим целовечерњим програмом наступиће хорско и фолклорно уметничко друштво ”Агиос Матеос”, које ће кроз ноте и игру на најлепши начин представити историју и лепоте Крфа, као и још једном посведочити његове нераскидиве везе са Србијом.

Видео најава концерта:
Најава концерта хора са Крфа: ”Агиос Матеос”

Пријатељ Светосавског звонца:

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више