;

Креативност наше деце која живе широм планете сакупља се у Звонцу

Датум : 15.06.2018.

Предиван осећај који се сваки пут јавља у редакцији Светосавског звонца јесте када ујутру поштар донесе пошту. Колико је интезивна комуникација Звонца и његових читалаца говори и податак да колико све канцеларије Патријаршије СПЦ добију поште, толико на другој страни добије и Светосавско звонце.

Са посебно великим узбуђењем чланови редакције ишчекују дечје ликовне, литерарне и видео радове, поготово када је у току неки од Конкурса. Тако је било и овом приликом. Велики Међународни конкурс ове године је носио тему: ”Језик моје мајке”. Како се термин краја Конкурса приближавао, све већи и већи број дечјих радова је пристизао. Већ приликом разврставања по узрасту и категоријама видело се да деца шаљу радове не само из свих крајева Србије, него и из региона: Републике Српске, Црне Горе, Хрватске, Федерације БиХ, БЈР Македоније.

Овај Конкурс је показао да присуство Светосавског звонца и његов континуирани рад и ван региона, на просторима где живи наш народ такорећи од Аустралије до Америке, даје из године у годину све боље резултате. Један од показатеља јесте и тај, да поред тога што деца наших исељеника воле да читају Светосавско звонце, узимају и активног учешћа у његовом раду и стварању, шаљући редакцији своје утиске, предлоге и радове.

Тако су се на Конкурсу: ”Језик моје мајке” међу награђенима нашли и ђаци из:
Школе ”Вест Ривер”, Калифорнија – Сједињене Америчке Државе, Српске допунске школе у Берлину – Немачка, Српске допунске школе у Атини – Грчка, Српске допунске школе у Паризу – Француска.

Честитамо свим нашим драгим, талентованим и вредним ђацима који живе широм планете и желимо у будуће да им пружимо још већу подршку тако што ћемо се потрудити да дођемо до сваког од њих и помогнемо им у јачању њихових веза са Отаџбином, као и у њиховом породичном очувању, образовању и васпитању на просторима где живе, да истрају у неговању српског језика, традиције и да очувају свој национални индетитет.

Пријатељ Звонца:


Министарство спољних послова, Управа за сарадњу с дијаспором и Србина у региону

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више