;

Инспиративно кроз укрштенице о Русији

Датум : 21.12.2017.

Да и укрштеница може бити форма кроз коју се исказује знање и љубав према братској нам Русији, показало је око 500 деце из Србије и Републике Српске која су учествовала на Конкурсу Светосавског звонца, Међународног фонда јединства правослваних народа – одељење за Србију и компаније ”РЖД Интернешнел”.

Свечана церемонија награђивања победника, заједничког, четвртог по реду дечјег стваралачког конкурса, одржана је 21. децембра у Руском дому у присуству уважених гостију: представника Амбасаде Руске Федерације, компаније ”РЖД Интернешнел”, руководства ”Железнице Србије”, редакције Светосавског звонца и људи из Међународног фонда јединства правослваних народа – одељења за Србију.

Ове године, учесници конкурса такмичили су се у самосталном састављању укрштеница на тему „неПОЗНАТА РУСИЈА“, ослањајући се на своје знање о култури, историји и традицији ове земље. Сва деца су одговорно приступила извршењу задатка, демонстрирајући креативан приступ и ерудицију.

По традицији је жирију на оцењивање пристигло је више од 500 радова из разних крајева Србије и Републике Српске, и није било лако међу њима изабрати три најбоља. Победници у три старосне групе добили су вредне награде, које ће сигурно користити у учењу и развијању талената — лап-топ преносиве рачунаре, таблет паметне уређаје и мобилне телефоне.

У име домаћина, све награђене ђаке, њихове родитеље, професоре, наставнике и учитеље поздравио је Господин Кирил Киржа аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Београду

Пре доделе награда са бине су се такође обратили и: у име организатора Госпођа Рамила Мишев, главни и одговорни уредник Светосавског звонца и Наталија Коцев руководилац МФЈПН – одељења за Србију, затим у име иницијатора: Господин Мансурбек Султанов, први заменик директора компаније ”РЖД Инетрнешнел” и Господин Мирослав Стојичић, генерални директор ”Железница Србије”.

У предивном амбијенту свечане сале Руског дома, изведен је и пригодан програм, који су за све присутне приредили ђаци руског одељења ОШ ”Свети Сава” са Врачара.

 

Пријатељи:

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више