;

Химна посвећена прецима

Датум : 06.09.2015.

Пројекат Светосавског звонца: ”Стопама наших предака” сваке године изнова доказује и показује свој велики потенцијал који се поред животног, огледа и у уметничком доживљају самих његових учесника, најбољих ђака из читавог региона. Са Звонцем на Крф их је до сада путовало преко две стотине из: Србије, Републике Српске, Федерације БиХ и Црне Горе.

Једна таква импресија преточена у стихове дошла нам је од четрнаестогодишње Марије Кузмановић из Старе Пазове. Она је написала песму: ”Осети Видо” коју је њена наставница музичког Владана Бзовски ставила у ноте. Песма је одмах заживела и постала химна пројекта: ”Стопама наших предака”.

Продукцијски тим Светосавског звонца је ову песму кроз кадрове са Крфа настале за време реализације овог пројекта од 2012. године до данас, преточио у видео причу.

ОСЕТИ ВИДО

Гробница плава спава,
а ми из далека дошли.
Да поклонимо се прецима
и мукама које су прошли.

Свечана тишина влада,
понос испуњава груди.
Српски је животни мото:
„Частан и храбар буди!“

Сад минут, не говори
одмарају се још они.
А тада нису ни знали
да слава им предстоји.

У повратку немамо речи,
Вида очи су пуне.
Свако би морао доћи,
овде се све разуме!

Рефрен:
Док таласи певају песму,
шапућу њихове сени,
„Хвала Вам што сте дошли,
нисмо заборављени!“

 

Химна пројекта ”Стопама наших предака”: ”Осети Видо” – аудио запис

Химна пројекта ”Стопама наших предака”: ”Осети видо” – спот „ОСЕТИ ВИДО“ – химна пројекта ”СТОПАМА НАШИХ ПРЕДАКА” (Official Video 2012-2013-2014-2015)

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више