;

Гости из Енглеске у посети Светосавском звонцу

Датум : 07.03.2013.

Редакцију Светосавског звонца данас је посетио парох Дарбијски и Лестерски протојереј-ставрофор Радмило Стокић. У срдачном разговору, прота Радмило је члановима редакције пренео поздраве управе, наставника и ђака парохијске школе у Лестеру коју је Светосавско звонце, у склопу својих мисионарских активности обишло у новембру месецу 2012. године, а затим их је упознао са плановима унапређења наставе и рада српске школе у будућем периоду. Овом приликом је најављена и могућност посете ђака и наставника ове парохијске школе Отаџбини Србији, на почетку следеће школске године, као важан део наставне активности, у току које би се ученици, али и њихови родитељи упознали са лепотама Отаџбине, светињама и споменицима културе.

У знак захвалности за пожртвовање као и топло и искрено гостопримство, приликом боравка чланова редакције „Светосавског звонца“ у Лестеру, Корбију и Дарбију, проти Рамилу Стокићу и парохији Дарбијској редакција Светосавског звонца даровала је Летопис у прелепом кожном повезу. У Летопис ће се уписивати сви важни догађаји везани за рад Црквене општине и цркава у парохији протојереја-ставрофора Радмила Стокића, па ће тако будућим генерацијама сведочити о збивањима и животу наших сународника који су у овом делу Енглеске свили нове домове.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више