;

Фрушкогорске манастире обишла деца и млади ”Сремчице”

Датум : 09.06.2015.

Хуманитарна организација ”Радост Деци” која се у својим активностима бави побољшањем положаја деце и младих са сметњама у развоју у друштву, обратила се редакцији Светосавског звонца да јој помогне у реализацији програма ”Упознајмо Србију”. Светосавско звонце се одазвало њиховом позиву и помогло им да у реализацији првог дела овог програма са 50 деце Установе за децу и младе ”Сремчица” посете манастире Фрушке горе: Крушедол, Старо Хопово и Јазак.

Деца су топло примљена у свим манастрима ”Српске Свете Горе” и братства и сетринства ових манастира су их са великом радошћу угостила.

Реализација овог програма ХО ”Радост Деци” се наставља  23. јуна и 30 јуна када ће још 120 деце Установе за децу и младе ”Сремчица” као и деца Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине у развоју, такође обићи манастире Фрушке горе.

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више