;

Духовно-спортска манифестација Светосавског звонца и Свете Србије

Датум : 05.10.2014.

У недељу 5. октобра у спомен-храму на Врачару, са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, одржана је духовно-спортска манифестација у организацији Православног спортског друштва „Света Србија“ и Светосавског звонца. Догађај је почео молитвено, Светом Литургијом у Храму Светог Саве са почетком у 9 часова, којом је началствовао Његово Преосвештенство епископ топлички г. Арсеније, викар Патријарха српског, уз саслужење браства и појање хора храма.Духовно-спортски фестивал почео је у 11 часова на платоу испред цркве. Најпре је дечји хорић „Стефан“ отпевао, пред више стотина малишана и њихових родитеља, бака и дека, неколико прелепих духовних композиција које су поздрављене поздравила великим аплаузом. Даље је настављено у ритму „Моравца“ који су заједно са сплетом кола из централне и западне Србије извели чланови АКУД „Лола“. Након тога се скупу обратио протојереј-ставрофор Радивој Панић, старешина Храма Светог Саве, који је пожелео добродошлицу свој присутној деци и благословивши прогласио спортски део манифестације отвореним.

Убрзо је плато Храма Светог Саве постао једно велико дечје игралиште испуњен дечјом вревом и смехом. Са десне стране светосавске порте своје спортске вештине су могли да покажу мали фудбалери, а са леве кошаркаши. На травнатом делу у навлачењу конопца такмичили су се породично, раме уз раме, и родитељи и деца, а они највештији опробали су се у тркама у џаковима. За све који су желели да науче основне кораке: качерца, моравца, шестерца могли су да присуствују радионицама фолклора које су држали чланови АКУД-а „Лола“.

Након званичног дела програма свој присутној деци су подељени пригодни поклони, а родитељи, деца, наши познати спортисти и чланови редакције Светосавског звонца су наставили дружење.

Овом дивном догађају, који је окупио преко пет стотина малишана, ни једна телевизија није нашла за сходно да посвети ни једну једину реч.

Галерија слика на Фејсбук страници Светосавског звонца

 

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више