;

ДРУГО СПОРТСКО САБРАЊЕ СВЕТЕ СРБИЈЕ

Датум : 29.05.2015.

Са благословом Његове Светости Патријарха српског г. Иринеја на Ади Циганлији 30-31. маја, одржаће се Друго Спортско Сабрање Свете Србије. Централно место и чвориште свих садржаја ове манифестације ће као и претходне године бити на фудбалском терену са вештачком травом који се налази на новобеоградској страни Аде.

Манифестација почиње у суботу од 19 часова специјалном пројекцијом на отвореном филма: ”Бићемо прваци света” након чега ће уследити концерт Жељка Васића и Јелене Томашевић.

Други дан почиње у 8:30 часова Светом Литургијом. Након литургије од 11 часова почиње богати културно уметнички програм у ком између осталих учествују: Ивана Јордан, Неверне Бебе, Марко Булат, Пинкове звездице, АКУД ”Лола” и многи други. Програм се наставља скоковима падобранаца и показном вежбом специјалних јединица војске, а након тога на самом централном терену креће са активностима преко тридесет разних спортских станица на којима ће деца моћи да пробају и упознају уз асистенцију тренера и многе спортске вештине.

За то време на околним теренима почињу турнири у фудбалској мини макси и баскет лиги уз учешће неколико хиљада деце спортиста.

Завршница овог прелепог дана спортског сабрања на Ади ће бити обележена кошаркашком утакмицом на централном спортском терену коју ће одиграти екипа филма Бићемо прваци света и Свете Србије за коју ће играти наши прослављени кошаркаши: Дејан Томашевић, Жарко Паспаљ и многи други.

За најмлађе посетиоце припремљени су дарови, а за све госте биће служен војнички пасуљ.

Сви садржаји Спортског Сабрања су бесплатни.

Пријатељ манифестације је Телеком Србија, а медијски партнер Телевизија Студио Б.

Овогодишње спортско сабрање ПСД ”Света Србија” подржали су: Министарство за омладину и спорт Владе Републике Србије, Град Београд, Војска Србије, Министарство унутрашњих послова, Радио Телевизија Србије, Кошаркашки савез Србије, Фудбалски савез Србије, СП ”Ласта”, ИиФ Мек Кен Група, Хеба Вода, Фриком, многи појединци и спортски радници.

Светосавско звонце је као и прошле године суорганизатор ове манифестације и стални партнер у свим активностима Православног спортског друштва ”Света Србија”. Звонце се побринуло заједно са својим сарадницима вероучитељима да доведе и заинтересује што већи број деце да дођу и буду део ове величанствене манифестације. Прилику да у кратким предасима се друже са Звоцнем имаће сви малишани који дођу 31. маја на Аду јер је редакција обезбедила за сваког од њих по примерак часописа.

Спортско Сабрање Свете Србије је спортска манифестација чији је циљ неговање српске културе, институције породице и враћања духовних и традиционалних вредности у свакодневицу живота наших најмлађих.

Најавни дечији спотић можете погледати на:
https://www.youtube.com/watch?v=iqeCEQki1NY
Дечији филмић о Светој Србији можете погледати на:
https://www.youtube.com/watch?v=dMTtjvjqvT8

 

Сатница манифестације:

ПРВИ ДАН – Субота 30. мај
▶ 19:00 пројекција филма
„БИЋЕМО ПРВАЦИ СВЕТА“ биоскоп на отвореном
▶ 21:00 дружење са глумцима филма
„БИЋЕМО ПРВАЦИ СВЕТА“
▶ 21:20 хуманитарни концерт (Јелене Томашевић
и Жељка Васића)

ДРУГИ ДАН – Недеља 31. мај
▶ 8:00 подела поклона (мајице, вијаче, фризби, часописи…)
▶ 8:30 Света Литургија
▶ 11:00 почетак богатог културно-уметничког програма
■ Пинкове звездице, Жељко Васић, Ацо Пејовић, Ивана
Јордан и многи други…
■ (скокови из хеликоптера, тридесет спортских
станица, показна вежба специјалних јединица војске
и полиције, вештачка стена, коњичка бригада,
древне витешке игре, вучење канапа, обарање руку,
рагби, тенис, рукомет, одбојка, кошарка, бадминтон…)

▶ 13-14:30 ручак за све посетице (војнички пасуљ
и слаткиши)
▶ 15:00 Централни догађај – кошаркашка утакмица
између екипе филма „БИЋЕМО ПРВАЦИ СВЕТА“
и екипе „СВЕТЕ СРБИЈЕ“

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више