;

Делегација Завода за унапређивање образовања и васпитања у посети редакцији Звонца

Датум : 11.12.2014.

Данас су  редакцију Светосавског звонца посетили стручњаци из Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ), госпођа Бранка Шегрт, руковиодилац сектора за сручно усавршавање и напредовање и господин Владимир Крстић, саветник-координатор за изборне и факултативне предмете.

Са овом стручно-образовном институцијом коју је основала држава Србија ради праћења, обезбеђивања и унапређивања квалитета и развоја система образовања и васпитања, Светосавско звонце сарађује више година. Стручњави из ЗУОВ- а аналитички прате садржај Светосавског звонца као помоћног наставног средства у верској настави.

У овом  нада све вишекорисном и срдачном сусрету главни и одговорни уредник  Светосавског звонца, госпођа Радмила Мишев, упознала је госпођу Бранку Шегрт и  господина Владимира Крстића са планираним активностима Светосавског звонца у следећој години.

Након састанка у редакцији, госпођа Радмила је драге госте провела кроз изложбу „Сведочим само…..”, посвећену лику и делу блаженопочившег Патријаха Павла, постављеној у Музеју Српске Православне Цркве.

Ова изложба коју је  27. новембра 2014. године, у част свог претходника отворио Његова Светост Патријарх српски Иринеј, свакодневно посећују мали и велики, млади и стари, остварујући јединствену прилику да се изблиза упознају са свакодневним животом и делом свог савременика и 44-ог наследника трона Светог Саве.

Сведочим само… наслов је изложбе, и овим речима је све исказано: и прошло и садашње и будуће време, и овом изложбом као да одговарамо поново на постављена питања: ко смо, шта смо, одакле смо, куда идемо… Музеј Српске Православне Цркве сведочи и овом изложбом о нама, о времену нашем, сведочењем о блаженоупокојеном патријарху Павлу. /каталог/

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више