;

Делегација острва Крфа у посети Патријаршији

Датум : 23.02.2013.

У суботу 23. фебруара Његова Светост Патријарх спрски Г.Г Иринеј примио је у Патријаршијском Двору делегацију острва Крфа. Чланови делегације: Гувернер Јонских острва Господин Спиридон Спиру, Градоначелници Крфа и Лефкаде Господа Јанис Трепеклис и Костас Аравантис, су у пратњи Његове Екселенције амбасадора Грчке у Србији Димостениса Стоидиса и почасног конзула Србије на Крфу Спироса Мастораса упознали Његову Светост о животу нашег братског народа на овим Грчким острвима. Током пријема сви учесници су потврдили велику не само историјску него и животну повезаност наша два православна народа и још једном назначили да се то пријатељство треба ојачавати и у временима која су пред нама.

Патријарх Иринеј је посебно истакао велику улогу Крфљана који су у Првом светском рату нашем народу, цркви и војсци били уточиште од 1916. до 1918. године, и да један век после треба достојанствено обележити тај историјски моменат српске и грчке историје.

Током свох боравка чланови делегације имали су сусрете са државним званичницима у Председништву Србије, Министарству Спољних Послова и са руководиоцима Градске општине Палилула која је иначе братска општина Града Крф.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више