;

Дечји дани на Божићно-богојављенским сусретањима

Датум : 25.01.2013.

На манифестацији „Божићно-богојављенска сусретања“ која је са благословом Патријарха српског Господина Иринеја организована од 3. до 26. јануара у згради парохијског дома Вазнесењске цркве, Светосавско звонце је позвано да у последњој седмици, пред Савиндан, осмисли програме за децу. Позиву смо се одазвали и приредили школице украсног писања и калиграфије као и технике цртања и иконописа. У току „Божићних сусретања“,  основе ових лепих рукотворних уметности, присутни ђаци су  учили од илустратора Светосавског Звонца, Саре Илић и Слободанке-Бобе Тодоровић. Интересовање је било велико, а предавања и практична настава трајали су по неколико сати, зато што су полазници тражили да школица још траје.  Главни и одговорни уредник „Светосавског звонца“ госпођа Радмила Мишев, одржала је презентацију часописа и у дружењу са Звонцетовим читаоцима разговарала о веронауци, као и разним темама из школског живота и детињства. У овим активностима, као специјални гости редакције, учествовали су ђаци из ОШ „Драган Лукић“ са вероучитељем Оливером Николић, ОШ „Браћа Барух“ са вероучитељем Веселинком Дожић и из ОШ „Мајка Југовића“ који су дошли са вероучитељем Славицом Ивошевић и учитељицом 4/2 Анком Девић.

Најуспешнији ђаци-учесници Звонцетових школица имали су прилику да изложе „својих руку дело“ на самом Сајму, па су ту изложбу били у прилици да виде сви посетиоци ове манифестације.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више