;

Дечји дан на 64. Међународном сајму књига

Датум : 24.10.2019.

У календару културних дешавања југоисточне Европе централно место крајем октобра већ деценијама припада Међународном београдском сајму књига. Светосавско звонце већ десет година самостално наступа на овој значајној манифестацији књиге и знања. Међу свим данима Сајма књиге, посебно место има Дечји дан, посвећен најмлађима. Ове године, посебни гости Светосавског звонца, били се ђаци спортисти Свете Србије.

Сајам као регионално највећа манифестација ове врсте, бави се иначе промоцијом књижевног стваралаштва и образовања, културном разменом са иностранством и покретањем актуелних књижевних и друштвених питања. Сајам сваке године угости најзначајније домаће и бројне иностране писце и издаваче, који представљају своја стара издања и актуелну продукцију.

Овогодишњи дани књиге на више од 30 хиљада квадратних метара и три хале, окупили су 991 излагача, планирана је реализација 685 пратећих програма, а током само једног дана посетилаца буде и до 40.000.

Претходна страна
Последње вести
Издаваштво

„ОВИМ ПОБЕЂУЈ” Зидни календар Светосавског звонца за 2021. годину „Светосавско звонце” се труди да у свом издавачком опусу, сходно свом статусу званичног гласила СПЦ за децу и помоћног средства у настави веронауке, поред редовног месечног издања часописa и књига, припрема и израђује додатне дидактичке алате. Један од њих који редакција већ више од деценије издаје,…

Више

Зборник духовних, уметничких и народних песама за децу :”Бисерница”, је нови наслов који је са Благословом Светог Архијерејског Синода СПЦ, издало Светосавско звонце. Желећи да поуке, мисли и сведочења исказане кроз музику као најтананију пређу душе, сачува од модерних времена која великом брзином бришу сећања, Звонце је у ”Бисерници”, сабрало 112 песама које је од…

Више

Желећи да изађе у сусрет интересовању многих читалаца Светосавског звонца: ђака, студената, учитеља, катихета, свештеника, библиотекара и многих других, редакција је припремила укоручени годишњак Звонца за 2014. годину.

Више